Maand van het levensverhaal - Mijn Monumentjes

De maand van het levensverhaal!

Oktober 2021

Heb je het al gemerkt? Langzamerhand komt de herfst dichterbij. Hier een afgevallen blad, daar een uitgebloeide bloem. Het wordt iets vroeger donker en zo af en toe ruik je die echte herfstgeur buiten.

En binnen? Binnen gebeurt er ook iets. Het begint te kriebelen. Nu je minder naar buiten kan, wil je dat oude plan weer oppakken: jouw levensverhaal op papier zetten. Steeds vaker gaan je gedachten terug naar vroeger. Al heel lang zou je eens orde willen aanbrengen in die vele herinneringen. Rust willen krijgen over alles wat er gebeurd is. Jezelf terugvinden in alles wat jou gevormd heeft. En iets door willen geven aan iedereen waar je van houdt.  

Naar binnen keren

Het is niet voor niets dat veel mensen juist in de herfst- en winterperiode bezig gaan met het schrijven van hun levensverhaal. De natuur nodigt uit om wat meer naar binnen te keren en activiteiten te zoeken in huis. Daarom staat de hele maand oktober bij Mijn Monumentjes in het teken van het levensverhaal!

Schrijven verrijkt je leven. Het schrijven van je levensverhaal doet dat ‘in het groot’: niet alleen helpt het je jouw verleden onder ogen te komen en moeilijke dingen op te ruimen, het geeft je ook houvast voor het leven nu. Je gaat zien wie je bent en wat jou gevormd heeft. Dat helpt bij het maken van keuzes vandaag: wat past bij mij en wat laat ik achter me?

Maar hoe dan?

Dat klinkt mooi, maar… hoe doe je dat dan, je verhaal op papier zetten?

Waar begin je?

Wat zet je er wel en niet in? Wie zet je er wel en niet in?

Hoe breng je een lijn aan in je verhaal?

Hoe zorg je dat het een beetje boeiend op papier komt?

En durf je het eigenlijk wel? Teruggaan naar die pijn van vroeger, naar de herinneringen die je liever weg zou stoppen? 

Steun in de rug

Nee, het schrijven van je levensverhaal is niet iets wat je zomaar even doet. Er komen vragen én emoties bij kijken. In de maand van het levensverhaal wil ik je helpen een goede start te maken met jouw verhaal. Dat doe ik met webinars, blogs en materiaal uit mijn cursus levensverhaal schrijven.

Op deze manier kun je proeven aan wat er komt kijken bij het schrijven van je verhaal. Zodat je goed kunt afwegen of je werk gaat maken van je levensverhaal. Je bent van harte welkom om deze maand gratis en vrijblijvend mee te kijken en doen!

Wat is er te doen?

  • Op donderdag 7 oktober om 20.00u of vrijdag 8 oktober om 10.00u (net wanneer jou uitkomt, noteer de dag/tijd van jouw voorkeur vast in je agenda!) kun je deelnemen aan het webinar ‘Levensverhaal schrijven’. Dit webinar wordt gegeven via Zoom. Kun je er niet bij zijn op deze dagen? Geef je dan toch op, dan krijg je de opname van het webinar toegestuurd via de mail
  • Na het webinar krijg je (verspreid over de maand) 2x een mail met materiaal uit de cursus levensverhaal schrijven: met behulp van instructiefilmpjes en werkboeken maak je een beginnetje met jouw verhaal. Ook maak je zo kennis met mijn methode en werkwijze, zodat je kunt bepalen of deze cursus iets voor jou zou kunnen zijn*
  • Op woensdag 27 oktober om 20.00u is er een afsluitend webinar, waarin je alle vragen over het schrijven van je levensverhaal kunt stellen die deze maand bij je zijn opgekomen. Ook laat ik in dat webinar zien wat er mogelijk is als je met mij wil samenwerken aan je verhaal
  • Naast bovenstaande activiteiten besteed ik de hele maand oktober ook aandacht aan het levensverhaal in mijn wekelijkse mail: iedere maandag om 10.00u stuur ik een mail met daarin afwisselend blogs, schrijftips en inspirerende schrijfsuggesties over schrijven in het algemeen, maar in oktober dus speciaal over het levensverhaal. Als je je aanmeldt voor de ‘maand van het levensverhaal’ dan krijg je deze wekelijkse mail ook toegestuurd

Wil je meedoen aan de maand van het levensverhaal, zodat je verder komt met jouw eigen verhaal? Klik dan op de knop hieronder en schrijf je in. 

Je bent van harte welkom!!

 

* Heb je in juni ook meegedaan met het Open Huis van Mijn Monumentjes? Dan heb je al kennisgemaakt met dit materiaal. Maar natuurlijk ben je nog steeds van harte welkom om mee te doen deze maand!

Mijn naam is Eunice Bom en ik ben mijn leven lang al dol op schrijven. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik ook de grote kracht ervan ontdekt heb: schrijven helpt om pijn en verdriet te verwerken, om te begrijpen wie je bent en om te bewaren wat je niet meer kwijt wil. Met andere woorden: schrijven verrijkt je leven

Het schrijven van je levensverhaal heeft mijn bijzondere aandacht, omdat ik geloof dat al schrijvend terugkijken prachtige inzichten oplevert voor vandaag. Daarom organiseer ik met groot enthousiasme de maand van het levensverhaal!

Wil je meer weten over mij? Klik dan even hier. Ook nieuwsgierig naar wat anderen zeggen over mij en het levensverhaal? Op deze pagina vind je een aantal ervaringen.

Scroll naar top

Oktober: de maand van het levensverhaal

In de maand oktober kun je gratis deelnemen aan mooie activiteiten rond het levensverhaal . Zodat je daarmee een goede start kunt maken of nu eindelijk eens écht verder komt met schrijven!
Klik op de knop hieronder voor meer informatie