Individuele begeleiding - Mijn Monumentjes

Oprechte aandacht voor jouw verhaal

Individuele begeleiding

van 6 of 12 maanden

Individuele begeleiding levensverhaal schrijven

Je hebt vast al even rondgekeken...

…hier op mijn website. 

Je hebt gezien wat er mogelijk is als het gaat om het schrijven van je levensverhaal. 

Maar jij wil nog iets meer. 

Jij wil graag:

 • persoonlijk contact via de telefoon en mail.
 • feedback op jouw schrijfwerk.
 • iemand die meedenkt over de knelpunten in jouw verhaal.
 • een steun in de rug, als het schrijven even lastig is.
 • een stok achter de deur om op vaste momenten iets geschreven te hebben.

Dat kan!

Als jij je in bovenstaande herkent, dan is individuele begeleiding iets voor jou. We werken dan 6 of 12 maanden (jij kiest!) samen aan jouw verhaal. 

De basis van de individuele begeleiding is de online cursus Jouw levensverhaal in 5 thema’s. Je krijgt toegang tot deze cursus met alle materialen die erbij horen. Ook kun je, als je dat wil, meedoen met de online vragenuurtjes die bij deze cursus horen.

Maar dat is niet het enige. Naast toegang tot de cursus werken we intensief samen op de volgende manier:

 • Iedere 3 weken hebben we telefonisch contact. Dan bespreken we de voortgang van je verhaal en dan kun je al je vragen stellen.
 • Voorafgaand aan het telefonisch contact kun je schrijfwerk opsturen via de mail. Je krijgt daarop schriftelijk feedback en natuurlijk kunnen we er telefonisch ook nog op terug komen.
 • Heb je tussen de telefonische afspraken door nog vragen, dan kun je die altijd stellen via de mail.

Wat houdt de feedback op je schrijfwerk in?

Voordat ik wat gedetailleerder op deze vraag inga, wil ik eerst iets anders vertellen. Ik hoop dat je dit ook al op andere plekken op mijn website hebt gelezen, want ik vind dit erg belangrijk. Ik geloof dat jouw levensverhaal moet gaan over wie jij bent en hoe jij zo geworden bent. Jouw levensverhaal is geen opsomming van alles wat jij hebt meegemaakt. Het is ook geen literair verslag van jouw leven. Het is het eerlijke verhaal van jouw ontwikkeling, geschreven in jouw stijl, zoals niemand anders dat kan. 

Deze manier van kijken naar het levensverhaal heeft consequenties voor de feedback die ik op jouw teksten geef. Ik ga jou namelijk niet ‘leren schrijven’, de cursus waarmee we samenwerken is nadrukkelijk geen schrijfcursus. Mijn feedback is gericht op 2 elementen:

 • Een leesbaar verhaal: een verhaal met een kop en een staart en een logische lijn.
 • Een verhaal waarin jouw persoonlijkheid maximaal tot uiting komt.  

Vanuit deze gedachte geef ik op de volgende onderdelen feedback:

 • De opzet van je verhaal: is het te volgen, zit er een logisch verloop in, heeft het samenhang, wordt herhaling voorkomen, enz.
 • Jouw persoonlijke schrijfstijl: wat zijn jouw sterke schrijfkanten, op welke manier komt jouw persoonlijkheid naar voren in jouw teksten, wat is voor jou een natuurlijke manier van schrijven over je emoties, enz.
 • Het toepassen van de schrijftechnieken die in de cursus aan bod komen: zie ik deze technieken terugkomen in jouw verhaal, waar kan dit nog meer worden toegepast, waar moet het juist wat minder, enz.
 • Algemene redactionele zaken: ik geef aan wat me in het algemeen opvalt aan bv. interpunctie, spelling, zinsbouw o.i.d., maar ik ga jouw teksten hier niet op corrigeren. Wel krijg je in werkboek 6 van de cursus gedetailleerde aanwijzingen voor hoe je jouw teksten zelf kunt redigeren of waar je terecht kan als je dit door iemand anders wil laten doen.

Hoe werkt het als je deze individuele begeleiding wil?

Een traject van individuele begeleiding start altijd met een vrijblijvend telefoongesprek. We bekijken dan samen wat je vraag is en of mijn aanbod aansluit op wat je zoekt. Na afloop van het gesprek kun je in alle rust besluiten of je deze begeleiding wil of niet.*

Als je besluit om in te stappen in een traject van individuele begeleiding, dan krijg je een betaallink toegestuurd via de mail. Nadat je betaald hebt krijg je direct toegang tot de cursus Jouw levensverhaal in 5 thema’s, zodat je al het materiaal kunt bekijken en er alvast mee aan de slag kan als je dat wil.

Ik neem via de mail contact met je op om de eerste belafspraak in te plannen. Tijdens dit telefoongesprek maken we afspraken voor het vervolg en stellen we de einddatum van het traject vast.

* Omdat ik bij individuele trajecten intensief samenwerk met levensverhaalschrijvers, heb ik hiervoor maar beperkt plek. Het kan dus voorkomen dat je nog even moet wachten voor je kunt starten

Wat is de investering voor individuele begeleiding?

Je kunt kiezen voor begeleiding van 6 of 12 maanden:

 • Bij 6 maanden begeleiding streven we ernaar dat jouw verhaal voor een groot deel klaar is en dat je precies weet welke stappen je nog moet zetten om het af te maken. De investering voor begeleiding van 6 maanden is €625,- incl. BTW. Dit bedrag kan ook in 2 termijnen van elk €312,50 betaald worden.
 • Bij 12 maanden begeleiding streven we ernaar dat jouw verhaal klaar is en het liefst ook al verwerkt in de vorm die jij wil (bv. gedrukt als boek). De investering voor begeleiding van 12 maanden is €1025,- incl. BTW. Dit bedrag kan ook in 3 termijnen van elk €341,66 betaald worden.

Heb je nog vragen? Wil je overleggen of deze vorm van begeleiding iets voor je is? Maak dan een vrijblijvende afspraak via de knop hieronder. Ik denk graag met je mee!

Scroll naar top
Schrijfkringen

Schrijfkring Tradities en rituelen

Op 13 november 2023 start de schrijfkring Tradities en rituelen: samen met anderen lezen, nadenken en schrijven over het thema Tradities en rituelen. Meedoen? Je bent van harte welkom!

Mijn Monumentjes draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders